Φιλοσοφία

Διαιτολογικό Γραφείο Nutrimed Αθήνα (Αμπελόκηποι)

Φιλοσοφία

Στην εποχή μας η διατροφή έχει ξεπεράσει την έννοια της επιβίωσης. Με τόση αφθονία διατροφικών επιλογών, συνήθως δεν τρεφόμαστε μόνο λόγω πείνας, αλλά και για να καλύψουμε άλλες ανάγκες όπως η γευστική ικανοποίησή μας, η περιέργειά μας, ακόμη και συναισθηματικές ανάγκες.

Επιπλέον, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οδηγεί τους περισσότερους ανθρώπους σε μια ολοένα και πιο καθιστική καθημερινότητα, η οποία με τη σειρά της αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ανάπτυξης παχυσαρκίας και άλλων παθολογικών καταστάσεων (διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.α.).

Την ίδια στιγμή το internet κατακλύζεται με «δίαιτες εξπρές» και «μαγικά χαπάκια» που υπόσχονται άμεσες και μεγάλες αλλαγές στο βάρος κάποιου. Έτσι, σύμφωνα με μελέτες, το 95% των προσπαθειών για απώλεια βάρους καταλήγουν σε επαναπρόσληψη των απολεσθέντων κιλών, καθώς η απώλεια βάρους με λάθος τρόπο αφενός ρίχνει έντονα τον μεταβολισμό, αφετέρου δεν καλλιεργεί σωστές διατροφικές συνήθειες που θα βοηθούσαν στην συντήρηση του αποτελέσματος.

Στο γραφείο μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι...

H «σωστή διατροφή» δεν σημαίνει στέρηση
Δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα
Κάθε άνθρωπος μπορεί να «αλλάξει»

Γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση. Αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση εξατομικευμένα με στόχο κάθε άνθρωπος με τον οποίο συνεργαζόμαστε να αποκτήσει τις γνώσεις που θα τον οδηγήσουν στη διατροφική του ανεξαρτησία, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, όλους τους στόχους του.