Βιογραφικό

Ευάγγελος Παπαταξιάρχης

Ο Ευάγγελος Παπαταξιάρχης ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 2013 και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (2013). Το 2015 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή», με κατεύθυνση στη Δημόσια Υγεία, από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του διακρίθηκε με αριστείο επίδοσης, με βαθμολογία 9,5/10 (πρώτη θέση).

Το 2017 ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του σεμιναρίου με τίτλο «Δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας για Διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ), στην Αθήνα, διάρκειας 60 ωρών. Δύο έτη αργότερα, το 2019, ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του σεμιναρίου “Πέρα από τα όρια της δίαιτας”, ξανά στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών. Μέσω των ανωτέρω σεμιναρίων εξασκήθηκε στην ψυχοεκπαίδευση ατόμων με αυξημένο βάρος χωρίς δίαιτα και τις στερήσεις που τη συνοδεύουν. Παράλληλα, μετά από μια εκπαιδευτική τριετία (2017-2019) απέκτησε τον τίτλο του εισηγητή σεμιναρίων life coaching από την «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ».

Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του ΓΝΑ ΚΑΤ (2012-13). Στο διάστημα αυτό, και επί ένα ακόμη έτος, συνεργάστηκε ερευνητικά με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση (2013-14). Επίσης, εργάστηκε εθελοντικά στο Διαιτολογικό τμήμα του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού κέντρου ΥΓΕΙΑ (2014-15).

Από το 2017 συνεργάζεται με την Nutrimed. Από το 2017 έως το 2019 εργάστηκε στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ερμή Κορυδαλλού πραγματοποιώντας σωματομετρήσεις και διατροφική εκπαίδευση στους νεαρούς αθλητές, ενώ το 2018-19 εργάστηκε ως In House Διαιτολόγος-Διατροφολόγος σε δύο ιδιωτικές εταιρίες (JTI Hellas και AXA ασφαλιστική) και ένα διαγνωστικό κέντρο στους Αμπελοκήπους (Διάγνωση).

Το 2020 συνεργάστηκε με την ForHealth παρέχοντας υπηρεσίες διαιτολογικής υποστήριξης σε άτομα με οικογενή υπερχοληστερολαιμία.

Σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό γραφείο του στους Αμπελόκηπους.

Πραγματοποιεί τακτικά ομιλίες σχετικές με τη διατροφή σε πολιτιστικούς και γυμναστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, ακαδημίες και σχολεία, ενώ συχνή είναι και η παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές στην προσπάθειά του να μεταφέρει τις γνώσεις του για την διατροφή στο ευρύ κοινό.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς επίσης προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια (European Society of Cardiology Congress 2015, London).