Απώλεια βάρους/λίπους

Παχυσαρκία* καλείται η κατάσταση υπερβολικής συσσώρευσης λίπους στο σώμα, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία.

Σήμερα, περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ, μόνο στην Ευρώπη, το υπερβάλλον βάρος ευθύνεται για περισσότερους από 1.000.000 θανάτους ετησίως. Μέσω της παχυσαρκίας αυξάνεται ο κίνδυνος για την εμφάνιση πολλών παθήσεων όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών νοσημάτων, αρτηριακής υπέρτασης και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Συν τοις άλλοις, στην εποχή μας, η δίαιτα έχει γίνει μόδα. Πολλές δίαιτες, συνήθως ιδιαίτερα στερητικές, υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία και τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Στο γραφείο μας προσεγγίζουμε ολιστικά και εξατομικευμένα κάθε άνθρωπο, παρέχοντας διατροφική εκπαίδευση, πρόγραμμα διατροφής και συνεχή υποστήριξη στην προσπάθειά σας. Στόχος μας, όχι μόνο να δείτε τα όνειρά σας να πραγματοποιούνται, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσετε σε βάθος χρόνου τα όσα καταφέρατε.

* Για την αξιολόγηση της παρουσίας παχυσαρκίας χρησιμοποιείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος, εξετάζοντας το βάρος και το ύψος του ατόμου. Όταν ο ΔΜΣ βρίσκεται μεταξύ 20-25 kg/m2, το βάρος θεωρείται φυσιολογικό. Τιμές ΔΜΣ >30 kg/m2 υποδηλώνουν παχυσαρκία, ενώ οι ενδιάμεσες τιμές (25-30 kg/m2) χαρακτηρίζουν το άτομο ως υπέρβαρο.

Αύξηση βάρους

Άτομα με Δείκτη Μάζας σώματος μικρότερο του 18.5 kg/m2 χαρακτηρίζονται ελλιποβαρή.

Η αύξηση βάρους, με υγιή τρόπο, σε αυτά τα άτομα μπορεί να έχει μεγάλη αξία στην βελτίωση της συνολικής τους υγείας.

Η παρουσία πολύ χαμηλού βάρους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα οστεοπόρωσης, εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος, υπογονιμότητας και υποθρεψίας. Επιπλέον, τα ελλιποβαρή άτομα μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, αίσθημα κόπωσης και να δυσκολεύονται σημαντικά να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα σε υγιή επίπεδα.

Η επαναφορά του βάρους σε υγιή επίπεδα μπορεί να προλάβει/αντιμετωπίσει τις παραπάνω καταστάσεις και, ταυτόχρονα, να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής.

Συχνά, η αύξηση βάρους σε ελλιποβαρή άτομα είναι εξίσου δύσκολη με την απώλεια βάρους σε άτομα με υπερβάλλον βάρος. Στο γραφείο μας εφαρμόζουμε με επιτυχία ειδικό πρωτόκολλο, μέσω του οποίου το σωματικό βάρος αυξάνεται με υγιή τρόπο, χωρίς συμπληρώματα, χωρίς δυσκολία.

Συντήρηση

Σύμφωνα με μελέτες μόλις το 10% των ατόμων που χάνουν βάρος καταφέρνουν να διατηρήσουν το νέο βάρος τους.

Η περίοδος κατά την οποία βρισκόμαστε σε ένα πρόγραμμα διατροφής (μερικοί μήνες, συνήθως) αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό κομμάτι της ζωής μας σε σύγκριση με το διάστημα κατά το οποίο δεν ακολουθούμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό σημαίνει ότι η «συντήρηση» μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας/ αύξησης βάρους είναι κομβικής σημασίας ούτως ώστε να καταφέρει κανείς να διατηρήσει τα χαμένα κιλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο γραφείο μας ακολουθούμε συγκεκριμένη μεθοδολογία για να επιτευχθεί η πολυπόθητη «συντήρηση» των απολεσθέντων κιλών. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία μαθαίνει κανείς να γίνεται, σταδιακά, αυτόνομος διατροφικά και να μη χρειάζεται τη συνεχή επίβλεψη διαιτολόγου για τη διατήρηση του βάρους του. Στόχος αυτής, η ενίσχυση των γνώσεων γύρω από την διατροφή, η εκπαίδευση στην ανάπτυξη εξατομικευμένων τεχνικών διατήρησης βάρους και το χτίσιμο αυτοπεποίθησης ότι μπορείτε να τα καταφέρετε μακροχρόνια. Με αυτόν τον τρόπο η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει τρόπος ζωής!

Οι συνεδρίες στη φάση της συντήρησης είναι ολοένα και πιο αραιές μέχρι εσείς να νιώσετε άνετα να σταματήσετε τις επισκέψεις στο διαιτολογικό μας γραφείο, έχοντας αποκτήσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να διαχειριστείτε την διατροφή σας χωρίς καμία βοήθεια.